Desinfiointikaasutus, jäätyneiden putkien sulatus ja muut palvelut Eurasta

Tarjoamme myös desinfiointikaasutusta. Muut palvelumme kattavat myös hiekoituksen, harjakonepalvelut ja putkien sulatuksen. Palvelemme asiakkaita Satakunnan alueella.

Desinfiointikaasutus

Desinfiointikaasutus tarkoittaa suljetun tilan desinfiointia höyrystämällä desinfiointiaine erittäin hienojakoiseksi sumuksi. Sumun pisarakoko on niin pieni, että se näyttää ihmissilmään savumaiselta, siksi käytetään termiä kaasutus. Pienten pisaroiden etuna on, että niiden tunkeuma on suuria pisaroita parempi.

 

Pienempi pisarakoko tarkoittaa samalla suurempaa pisaroiden yhteenlaskettua pinta-alaa, jolloin pienempi nestemäärä pystyy kattamaan koko desinfioitavan kohteen. Mitä pienempi nestemäärä, sitä vähemmän käytetään vettä, eli kohdetta ei kastella.

 

Käytämme desinfioinnissa PULSFOG-laitetta, joka on bensiinikäyttöinen kevyt ja tehokas ”kaasutykki”. Käytössämme on kolme eri kokoista PULSFOG-laitetta, eli pieniin ja suuriin kohteisiin löytyy aina oma tehokas laitteensa, jolla työ käy nopeasti ja tehokkaasti.

Desinfiointikaasutus on nopea ja tehokas menetelmä vaikeasti tavoitettaviin ja erityisesti suuriin kohteisiin. Menetelmää käytetään esimerkiksi seuraaviin kohteisiin:

 • broilerihallit

 • kanalat

 • vihannesvarastot ja -laatikot

 • tuotantolaitokset ja -laitteet

 • homesaneerauskohteet

 • siilot ja ruumat.

PULSFOG-laitteissa voidaan käyttää useita eri desinfiointiaineita. Toimimme myös PULSFOG-laitteiden maahantuojan valtuuttamana huoltopisteenä. Desinfioinnin yhteydessä voidaan tietyissä tapauksissa käyttää myös biosidisiä torjunta-aineita. Ne voidaan myös sumuttaa erikseen.

 

Hiekoitus

Suoritamme talven liukkauden torjuntaa Panelian ja Kiukaisten kylien alueella UNIMOG U90 -hiekoitusautolla. Auton lautaslevittimellä työleveys on 1–15 metriä, joten pihojen hiekoitus on tasaista ja nopeaa.

Harjakonepalvelut

Harjakonepalveluilla tarkoitetaan asfalttialueiden puhdistusta hiekoitussepelistä yms. Puhdistus tapahtuu harjaavalla imulakaisukoneella.

 

Käytössämme on kolme erikokoista imulakaisuautoa:

 • Bucher on kuorma-autoalustainen ajoneuvo, jossa on 6 m³:n roskasäiliö.

 • Aebi MFH 5000 on keskikokoinen imulakaisukone 3 m³:n säiliöllä, kompakti ja nelipyöräohjauksinen.

 • Johnston on koneistamme pienin: 1,5 m³:n säiliö ja pienet ulkomitat. Tällä siivotaan ne paikat, joihin muut autot eivät mahdu.

Kaikissa koneissa on tehokas vesisumuun perustuva pölynsidonta.

Kysy lisää!

Putkien sulatus

Teemme jäätyneiden vesiputkien sulatusta Satakunnassa yli 20 vuoden kokemuksella. Mikäli vesiputki on jäässä, ammattilaisten on hyvä sulattaa putki mahdollisimman pian, sillä jäätyminen etenee koko ajan. Putkirikon mahdollisuus kasvaa ajan kuluessa.

Toimintatapamme:

 • Lämpökameralla pystymme paljastamaan lämpövuodot. Vuotava eriste päästää kylmän putkeen.

 • Muoviputket sulatamme pääsääntöisesti höyryllä, joka on paloturvallinen menetelmä. Höyrysulatuksessakin pitää huolehtia siitä, ettei vettä ajaudu rakenteisiin ja eristeisiin. Käytössämme olevilla menetelmillä estetään eristeiden kastuminen, jotta niiden eristyskyky säilyy jatkossakin. Myös kiinteistön sisällä kulkevat yksittäisten hanojen halkaisijaltaan pienet putket voidaan sulattaa.

 • Kupari- ja rautaputket sulatetaan sähkövirralla. Erityisellä sulatusmuuntajalla syötetään sähkövirta putkeen. Sähkösulatus vaatii ammattitaitoa ja oikeat laitteet. Sähkösulatus ei vaadi putkien liitosten avaamista.

Ammattilaista odotellessa:

 • Etsi taloventtiili. Usein jäätynyt putki on omakotitaloihin tuleva vesiputki. Nykyisin taloon tuleva putki on muoviputki, ja se sulatetaan sisäpuolelta höyryllä. Kiinteistöön tulevassa putkessa ennen rakennusta on taloventtiili, ja jokaisen kiinteistön omistajan tulisi tietää venttiilin sijainti. Sulatusta tehtäessä kyseinen venttiili on tarvittaessa saatava kiinni.

Jos kumminkin koitat itte:

 • Putkien sulatus täytyy tehdä turvallisesti oikeilla välineillä. Omatoimisiin sulatuksiin yksi parhaista välineistä on auton sisätilalämmitin. Sähkölämmitin, jossa vastukset kuumenevat punahehkuisiksi, ei ole turvallinen väline putkien sulatukseen. Sellaista käytettäessä täytyy muistaa turvallinen suojaetäisyys rakenteista, eikä lämmitintä saa jättää valvomatta. Hiustenkuivain saattaa sulattaa muoviputket ja kuumailmapuhallin tai avoliekkinen kosaani voivat helposti aiheuttaa palon.

Ja jos ei ne putket viel ol jääs:

 • Tuulettuvalla alapohjalla varustetuissa taloissa, eli ns. rossipohjataloissa, pitää muistaa sulkea kissanluukut talveksi. Keskitalvella luukut pidetään kiinni. Näin estetään kylmän ilman ajautuminen rakennuksen alatilaan.

 • Tiedossa olevaa jäätymisherkkää hanaa kannattaa käyttää usein, myös yön aikana. Jatkuva pieni juoksutus hanasta pitää myös veden liikkeellä ja putken sulana. Samalla pitää valvoa viemärin toimintaa, ettei tule vesivahinkoa.

Tarvitsetko apua jäätyneiden putkien sulatuksessa? Ota yhteyttä!

Jäätyneet vesiputket voivat aiheuttaa merkittäviä ongelmia, ja siksi nopea reagointi on avainasemassa. 

 

Miksi jäätyneet putket vaativat välitöntä toimintaa? Jäätyminen etenee jatkuvasti, ja mitä kauemmin putki on jäässä, sitä suurempi on putkirikon riski. Heti kun havaitset jäätyneen putken, on aika kutsua ammattilaiset apuun.

Käytämme modernia lämpökameraa, joka paljastaa lämpövuodot ja auttaa paikantamaan jäätymisen aiheuttaneet ongelmat. Muoviputket sulatamme turvallisesti höyryllä, kun taas kupari- ja rautaputket vaativat ammattitaitoista sähkösulatusta erityislaitteilla. 

Ammattitaitoinen tiimimme on valmis auttamaan, ja nopea reagointi voi pelastaa putkesi ja estää vakavammat vahingot! Sulatamme jäätyneet putket laajalti mm. Satakunnan alueella, kuten Eurassa, Eurajoella, Raumalla, Säkylässä, Huittisissa, Kokemäellä, Harjavallassa, Ulvilassa ja Porissa.